Високо, високо

Да бъдеш „над нещата” е често използван израз, в който никой не се вслушва. Ако искате да видите живота си, а и този на другите, от една различна гледна точка, то


The View


буквално е „над нещата” и предлага изключително добра гледка, нетипична за България. Докато в другите държави масово се строят небостъргачи, в нашата любима столица всеки надава вой срещу тях, защото ще се закрият прекрасните ни гледки към Витоша. По този повод трите високи сгради до НДК са построени точно според регулациите, така че да са с един етаж под минимума за небостъргач.

Влизате в почти празната офис-сграда и асансьорът ви отвежда до звездите (в случай че отивате за вечеря). Когато правите резервация подчертайте, че искате да сте навън. Терасата е разделена на две части, като едната е закрита. Така или иначе вечерящите са по-скоро на закрито, за да не им стане лошо от височината. Ресторантът е специализиран в телешкото – опитайте Рибай стека със сос Гремолата или котлета в панко (млечно телешко в хрупкава коричка от панко галета с бейби картофи и сос Беарнез).

 

 

Освен това менюто предлага бургери и италианска кухня. Салатите представляват всички разновидности на салата Цезар. Може да си поръчате и рибни деликатеси като сотиран октопод върху пюре от нахут, сотирани калмари с лимончело или филе от лаврак.

Няма нищо по-хубаво от това да излезете по залез на откритата част на терасата, с коктейл в ръка. Определено си заслужава да снимате няколко Инста-сторита над НДК и София. Всъщност започвате да си мислите, че няма нищо лошо в небостъргачите. Дори няма решетки или каквито и да е предпазни мерки против самоубийства, които да ви пречат на снимките.

 

 

 

 

Сподели
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (1 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *