Стари традиции

За любителите на традиционната кухня не е тайна какво е качамак. За по-младите поколения ще дадем кратко описание – това е царевично брашно, варено във вода и сол. Може да го ядете както солено, така и сладко. Заведението


Catch’ A Mak


е избрало точно това балканско ястие за основа на своето меню. Ресторантчето е малко и уютно, точно в центъра на София. По-добре не се измъчвайте да намерите паркомясто – това е почти невъзможно. Задължително направете резервация, за да попаднете в градината на заведението. Навсякъде цари домашна обстановка и се разнася приятна чил аут и джаз музика. Собствениците държат и на музиката на живо, затова ресторантът предлага разнообразни събития, които може да проверите предварително на Фейсбук страницата им.

Задължително започнете вечерята си с качамак с козе или краве сирене и препечено масло. Ако месото е задължително във вашето меню, добавете бекон. Опитайте и по-нестандартното предложение на готвача – салатата с качамак (качамак, зелена салата, айсберг, чери домати, пресен лук и сушен домат). Друга интересна салата, която няма да намерите навсякъде, е салата „Узо“ (цедено кисело мляко, с краставици, запечени орехови ядки, чесън, пресен копър и зехтин върху канапе от гриловани тиквички и овкусена с узо).

Качамакът може да не присъства официално сред основните ястия, но това не пречи да  поръчате бифтека „Catch’ A maK“ от телешко месо и салца от черен трюфел и печен картоф. За по-големите традиционалисти има и различни видове паста и ризото. Менюто се променя според сезона и това ще ви накара да се връщате по-често.

Изненадваме се, че няма качамак дори сред десертите, след като би могъл да бъде поднесен с петмез. Вместо това готвачът предлага по-традиционни сладкиши като чийзкейк с боровинки и торта „Неаполитана”.

Сподели
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (Гласувай)
Loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *