Ром, кафе и пури

Когато някой каже Куба, веднага се сещаме за страстни ритми и горещи танци. За да е пълна атмосферата, добавете коктейли с ром и пури и няма да има нужда да хващате самолета, за да се почувствате като в Хавана.


Casa de Cuba


е бар, перфектно уловил същината на Куба. В петък вечер има музика на живо с предимно чуждестранни музиканти. Пригответе се в такива вечери да платите и скромна сума за изпълнителите. Интериорът също перфектно подчертава кубинското настроение. Голямо знаме на Куба, снимки на видни революционери, дървени ламперии, кожени дивани. Всичко това предразполага да седнете и запалите пура.

През лятото може да седнете и отвън сред градската романтика на малкото площадче с малките улички.

Менюто предлага богат избор на твърд алкохол и диджестиви, но щом сте дошли тук, редно е да опитате някой коктейл с ром. Започнете с класиките Куба Либре или Мохито – не случайно това е тяхна запазена марка. Ако предпочитате нещо по-малко познато, пробвайте Ню пинар (ром, бенедектин, фреш), Хавана (ром,ананас, лимон) или Хемингуей папа*2 (ром, фреш, мараскино).

Шотовете също са типични за тези географски ширини. Имате избор между няколко вида текила или Сантяго де Куба, Хавана, Стинки Фингърс и много други. Може да завършите скубенско ароматно кафе. Приятните сервитьори и цялата атмосфера ще ви накара да се връщате често тук.

Сподели
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (1 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *