Часовника го няма

Когато погледнеш към


Къщата с часовника


 

едно нещо прави впечатлиние веднага  и то е, че въпросния часовник вече го няма. Това би трябвало да е индикация, че от старата слава на това първокласно заведение са останали само спомени. Дори в събота вечер, когато би трябвало да е най-оживено, ресторантът е почти празен. Това се подчертава още повече от факта, че градината и салонът вътре са големи. „Къщата с часовника” разполага с няколко отделни зали, които могат да бъдат отделени с параван, за да се почувствате съвсем като част от елита.

Има опасност обаче, когато влезете в в ресторанта, да  не отговорите на представите на сервитьора за „хора с пари”, отношението да стане надменно. Такава е ситуацията.

Кухнята също не е това, което беше. Не е лоша, но не се отличава. „Гурме” кухнята не предлага иновативни рецепти. Рибай стек и Т-бон стек могат да бъдат сервирани само на големи порции (400 гр. и нагоре без гарнитурата). Сервитьорът ще се опита да ви убеди, че това си е най-обикновена порцийка. Признаваме, че за да се нареже перфектната пържола се изисква голямо умение, но нали заради това идваме в „гурме” ресторант? В крайна сметка има и други места, където може да опитате наистина добре приготвена телешка пържола.

Въпреки всичко, не си отивайте без да опитате десертите. Няма да ги намерите в менюто, затова попитайте. Изключителна находка е лимоненият пай, въпреки че изглежда сякаш сервитьорът вече си е отчупил от него.

Сподели
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (1 гласа, средно: 2,00 от 5)
Loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *