Запазена марка: супата в хлебче

Една от най-известните кръчми в София е


Дивака


Положителното на тази верига е, че ресторантите работят до 1 ч. през нощта и можете да заситите своя глад хпимерно веднага, след като сте посетили Happy Hour в някой бар. Ако пък не ви се излиза, можете да си поръчате направо за вкъщи.

Храната може да се опресели като леко безвкусна. И не говорим само за липсата на подправки.  Не е изключено да ви я донесат студена или съвсем леко претоплена. Във всеки случай става ясно, че почти нищо не се приготвя на момента. Въпреки това обслужването е доста бавно и често може да ви игнорират. Добрата новина е, че цената отговаря на качеството.

Все пак препоръчваме супата в хлебче, която е една от запазените марки на заведението. Тук ще намерите и много други типични за България ястия, затова „Дивака” е доста популярен сред туристите. Порциите са големи в сравнение с други места. По предварителна заявка може да ядете печено прасенце с печени картофи или кисело зеле, печено агне, пълнена пуйка с дробине и бекон, върху канапе от кисело зеле или банска капама в гърне (свинско, телешко, пилешко, суджук, кървавица, бекон, кисело зеле, ориз, червено вино и див копър). Не пропускайте да разгледате и десертите – крем брюле, сладолед с карамелизирани орехи, домашна бисквитена торта.

Сподели
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (1 гласа, средно: 3,00 от 5)
Loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *